Steffen poserer med en stor isbjørn på det meget spændende Svalbard Museum. Tim spejder efter Twin Otter.

Opbygningen af den nye lejr trækker ud og vi har stadig en del udstyr stående på den første lejr, herunder et par telte og en sne-scooter. Holdet på Station Nord vurderer, at det vil tage 2 arbejdsdage med Twin Otteren før alt er på plads. Afmonteringen af den første lejr bliver stadig vanskeligere da der hele tiden brækker stykker at den isflage som udgjorde lejren og landingsbane. Vi håber stadig at få bjerget det sidste udstyr, men snart vil landingsbanen ikke længere kunne bruges forsvarligt. Det var altså en rigtig beslutning at evakuere lejren.

Der er blevet fløjet meget og piloterne er nu blevet tvunget til at tage en pause på 24 timer. Det betyder i praksis, at vi som venter på at komme til Station Nord fra Svalbard bliver forsinket med en hel uge. Vi forventer nu at blive fløjet til Station Nord på fredag.

Vejret er stadig hårdt og det første forsøg på at døgn-bemande den nye lejr måtte opgives efter en kold of stormfuld nat, da den stadig ikke har alle faciliteter til de ekstreme forhold. Her brugte de overnattende udtrykket ”white-out” om forholdene, da sne og vind gjorde det umuligt at orientere sig selv mellem teltene inde i lejren.

Den nye lejr er dog anvendt som dag-lejr for noget af det planlagte videnskabelige arbejde, så der nu er indsamlet iskerner fra havisen og målinger af sne- og havis tykkelse i området omkring lejren.

Fra på fredag, hvor vi forventer at lejren er fuldt udbygget og den videnskabelige bemanding er på plads, vil vi naturligvis kunne fokusere yderligere på indsamling af data i området. Trods forsinkelsen vil vi stadig kunne gennemføre størstedelen af det planlagte måleprogram. Det er muligt fordi, der i arbejdsplanen er taget højde for de vanskelige arbejdsforhold i Arktis. Det betinger dog at vi snart får ’medvind, hvilket vejrprognoserne også antyder smiley